De dimensie van ware vrijheid

Non-dualiteit is een perspectief op het leven die leidt naar zelfrealisatie in het volste bestaan. Zelfrealisatie is bewustzijn en gewaarzijn van het absolute in eenheid.

 

Leven vanuit het perspectief van eenheid en verbondenheid in het nu moment opent de dimensie van innerlijke vrijheid, sereniteit en liefde. Daarnaast opent dit het pad (Tao) van de eenvoud, helderheid en gelijkmoedigheid van het leven en wie je ten diepste bent.

 

Een startpunt in Non dualiteit is dat alles wat verschijnt en verdwijnt een illusie is. Het universum, de wereld, het lichaam, gedachten en gevoelens zijn allemaal ervaringen die worden waargenomen en zijn niet het bewustzijn zelf. Vanuit het non-dualistische perspectief is alles wat ervaren wordt een illusie, ongrijpbaar, omdat de ervaring tijdelijk is. De ervaring dient te worden begrepen voor wat ze is en gelaten worden in het moment. Dat wat de waarde van een ervaring is, is het inzicht dat het hogere zelf onveranderlijk bewustzijn is. 

 

De kennis en wijsheid van non-dualiteit is al eeuwen bekend en is terug te zien in de oorspronkelijke tak van Hindoeïsme. Door allerlei levensovertuigingen en religies is de wijsheid van non-dualisme terug te vinden. Leven in de dimensie van non-dualiteit leidt naar ‘verlichting’, het levenspad in haar volste vrijheid en zijn. De ontwikkeling naar een leven in non-dualiteit gebeurt door middel van zowel kennis als eigen ervaring. 

 

De modules van de Hollow Bone Academy bestaan uit een combinatie van eeuwenoude kennis, praktische oefeningen, diverse meditatie technieken (hypno-, trance en vipassana),  Psychodrama en Kum-Nye Tantra.