Een dans draagt alles 

Dansen is de meest complexe vorm van zijn. Beweging met het lijf op allerlei ondoorgrondelijke manieren, elke stijl, elke buiging en elke zwaai is een creatie op zichzelf. Vanuit de beweging van het lijf volgen gevoelens, emoties en gedachten zich op. Het opent de innerlijke wereld die beelden geeft en je meeneemt op een innerlijke reis. Dans je met je ogen dicht of open, je kunt overal heen in je gedachten, je fantasie en je verbeelding. 
Ook kan je deze route andersom afleggen, door met een intentie te gaan dansen. Of je kunt de elementen vuur, water, aarde en lucht gebruiken als basis energie voor je dans. Wat maakt het vuur los in jou, welke passies voel je, waar ontvlam je door? Transformeer die energie tot een dans en je dansreis zal zijn als nooit tevoren. 

 

Dansen is een medicijn, elke pijn, elk verdriet elke onrust kan je transformeren in beweging, in stilte, in een dans. Die transformatie van energie die in jou zit naar een uiterlijke beweging is het medicijn. De zware energie van wat jij niet langer bij je wilt dragen kan je uit je systeem dansen! Zo bevrijdend is dansen.

 

Ook is dansen creëren en vergroten van zuivere elementen zoals vreugde, plezier, genot, sensualiteit en meer. Voel met je hart waar je behoefte aan hebt. Heb je te weinig vreugde in je leven? Kies dan met je hart om vreugde te creëren en ga vreugde uiten met je lichaam in een dans. Dan ben je vreugde.

Dansen omvat het leven en het leven om een dans.

 

Leef je in, Leef je uit